MH370

Terkini

Penemuan Hantu Penanggal di Miri Sarawak!


Kickbola.net MIRI GEMPAR DENGAN PENANGKAPAN HANTU PENANGGAL YANG DI PERCAYAI MAKAN SEORANG BAYI DI TUDAN PERMAI JAYA MIRI SEMALAM
Hantu Penanggal Muncul Di Miri Gemparkan Penduduk.

MIRI - Beberapa hari yang lalu, warga Miri digemparkan dengan penemuan Hantu Penanggal yang berjaya ditangkap oleh orang kampung.

Norzley Ziey yang berkongsikan gambar dari Mohammad Rizal Razali itu mendakwa, Hantu Penanggal itu ditemui di sekitar kawasan Permyjaya dan Kampung Tudan.


"Awas! Di Miri sekarang ada hantu penanggal. Harap ibu-ibu yang sedang mengandung dan telah bersalin berhati-hati dan banyakkan membaca surah-surah.


Jangan keluar malam-malam. Gambar yang saya post ini memang wujud. Hantu Penanggal ini ditangkap di Permyjaya bersama dengan seorang bayi yang menjadi makanannya. Kasihan bayi itu," kata Nozley Ziey.

Kes yang berlaku di Piasau Miri malam tadi. Keadaan gempar seketika apabila ramai penduduk-penduduk keluar dari rumah untuk menangkap hantu penanggal yang dikatakan sering menggangu ketenteraman penduduk Piasau. Setakat ini adakah hantu penanggal tersebut dapat ditangkap, masih lagi belum diketahui...

Gambar-gambar yang dimuat naik pada 22 September itu mendapat 226 shares di laman Facebook.


Malangnya, dua gambar yang dimuat naik itu sebenarnya adalah gambar dari filem Penanggal, arahan Ellie Suriaty, yang ditayangkan pada tahun 2013.


Individu yang menyebarkan gambar-gambar berkenaan berniat menimbul rasa takut warga Miri. Ditambah pula dengan golongan netizen yang cepat mempercayai sesebuah berita tanpa melakukan pencarian terlebih dahulu.


Golongan yang suka mengada-adakan cerita yang tidak ada adalah berniat suka-suka atau inginkan perhatian dari orang ramai. Sehingga tidak menyedari apa yang dilakukan itu boleh mencetuskan kebimbangan rakyat setempat.


Penemuan Hantu Penanggal di Miri Sarawak! Reviewed by admin Ucop on 9:22 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sabahup2date © 2008 - 2019
Powered By Blogger, Designed by Beritaup2date

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.