MH370

Terkini
.

Perdana Menteri Turun Padang Lawat Mangsa Gempa Ranau

Kickbola.net
DATUK Seri Najib Razak meninjau IPD Ranau sebaik tiba di Ranau untuk meninjau kesan gempa bumi. - Foto Poliana Ronnie Sidom
TURUN PADANG... Lawatan YAB Perdana Menteri Najib Razak di Ranau, Sabah pada 9 Jun 2015. Najib mendengar taklimat bencana dan seterusnya melawat mangsa yang terjejas kediaman mereka akibat gempa bumi yang melanda Sabah pada 5 Jun 2015.

TURUN PADANG... Lawatan YAB Perdana Menteri Najib Razak di Ranau, Sabah pada 9 Jun 2015. Najib tinjau kesan gempa Sabah, jumpa waris mangsa

RANAU: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak tiba di Ranau pada jam 11.50 pagi ini dengan helikopter bagi meninjau kesan gempa bumi.


Sejurus tiba, Najib yang diiringi Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Aman, melawat Ibu Pejabat Polis Ranau di sini untuk meninjau kerosakan pada bangunan kediaman anggota polis yang dialami akibat gempa bumi.


Selepas itu, beliau dijadualkan bertolak ke Kundasang untuk mendengar taklimat bencana gempa bumi di Taman Kinabalu sebelum menghadiri Majlis Penyerahan Bantuan kepada mangsa dan waris mangsa gempa bumi.

Beliau dijangka bertolak ke Kota Kinabalu menerusi jalan darat petang ini sebelum kembali ke ibu negara.

PM turut menghargai jasa dan pengorbanan semua pihak terutama agensi-agensi keselamatan seperti MKN, ATM, BOMBA, PDRM, JPAM dan semua agensi Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Negeri yang bekerjasama dengan begitu erat.
Perdana Menteri Turun Padang Lawat Mangsa Gempa Ranau Reviewed by admin Ucop on 11:47 PM Rating: 5
All Rights Reserved by Sabahup2date © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.