MH370

Terkini
.

Kisah Misteri Jalan Kota Kinabalu-Tambunan

Kawasan Berhantu Di Jalan KK-Tambunan
MISTERI JALAN DARI KOTA KINABALU KE TAMBUNAN

Ada 3 tempat yang saya paling seram rasa kalau melalui jalan dari Kota Kinabalu pigi Tambunan

1.Selekoh sebelum gunung emas.
2.kawasan lapang ada tower selepas gunung alab.
3.kawasan lapang dekat tandas lama dan bus stop selepas Gunung Alab.


Berlaku 5 tahun dulu dalam sebulan ada 2 kali saya pulang tambunan waktu tengah malam selepas kerja kalau hari esok tu off day saya.. saya alami peristiwa ini semuanya selepas jam 12 tengah malam.. untuk pengetahuan kamu, time saya kena ni saya langsung tak terfikir pasal hantu sampai lah saya di kg saya kasi cerita keluarga saya baru dorang cakap mungkin itu, mungkin ini jadi barula saya tau itu gangguan hantu..dan ini berlaku pada bulan yg berlainan!


Kawasan 1, saya pernah terhidu bau bangkai busuk yg saya pun tak tau dari mana sedangkan cermin kereta saya tertutup semua sampai saya buka tingkap tak tahan tu bau bangkai. Hampir 1KM baru hilang tu bau macam melekat dalam kereta sampai saya ingat ada tikus mungkin pi batapuk dalam kereta saya sampai mati trus busuk.. bila saya cerita sama family saya dorang bilang mungkin ada pi tumpang ko tu durang bilang!


Kawasan Ke-2, ini jalan turun bukit yang tak curam… time saya pakai gear 3 mau turun bukit tiba enjin kereta saya mcm mau mati, jadi saya turun lagi pi gear 2.. pun sama juga mau mati tu enjin jadi sa tukar lagi pi gear 1 baru boleh jalan tu kereta itu pun kual2 jalan.. saya bingung2 time tu sebab takut kalau gearbox saya rusak, habisla keluar duit lagi mau repair kalau gearbox rosak saya bilang dalam hati, ngam2 lagi time tu saya lewat servis kereta mau dekat 1 bulan sudah sebab kekurangan bajet.. bertambah2 la saya risau…


Bila sudah sampai tu jalan ada rata sikit teriak pla ejin kereta, cepat2 la saya tukar pi gear 3 balik dan masa yg sama juga ada wangian bunga dalam kereta (saya guna aircond jadi tingkap semua tertutup) ada juga tu bekas minyak wangi Glade saya besangkut sana aircon tapi sudah 1 bulan habis tak kana beli isi dia sebab mau jimat time tu..


Saya pun heran2 juga la sambil kasi dekat hidung saya sana botol minyak wangi mau cium tu bau kalau datang dari sana tapi susah mau pastikan sebab tu wangian talampau kuat dari semua arah dalam kereta.. oleh sebab saya sendiri pun lupa2 sudah wangi original tu Glade saya pun tak berapa mau pikir la, balik lagi pla saya terfikir tu gearbox saya takut rosak…


Saya perasaan wangian tu ada sepanjang jalan sampaila saya tiba di simpang jalan Kg Toboh yang ada pasar tu, time saya berenti sana simpang jalan kg mau masuk highway tu wangian pun hilang… sampai rumah saya cerita la ni ipar saya yg mekanik kereta kalau manatau tu gearbox saya rosak, dia bilang kalau gearbox rosak langsung tu kereta tak boleh bejalan sebab tak boleh tukar gear, kalau mau mati2 time turun bukit tu macam ada ko angkat yg berat la sampai tu gear 3 sama 2 tak dapat angkat dia bilang tu wangian bunga mungkin wangian tu penumpang malam yang ikut ko dia bilang lagi sampai bediri bulu tengkuk saya sebab takut dia cakap macam tu..


Kawasan ke-3, sudah beberapa bulan selepas kejadian di atas saya ada emergency mau pulang kg, ada perkara mau urus segera, saya mau apply cuti pun tak dapat, mau tak mau saya terpaksa main berani saja la jalan tengah malam lepas kerja pastu esok tengah hari balik kk trus pi kerja lagi.


Saya minum kopi 3 galas time tu supaya x mgantuk tgh jalan.. ada bnyak kereta juga yang mau pi kk belimpas sama saya jadi x juga saya rasa sunyi tu jalan, sampai di kawasan 3 saya nampk ada macam plastik hitam besar melayang2 jatuh pi tgh atas jalan raya dalam jarak 100 meter dari kereta saya ngam2 tesuluh tu lampu kereta saya pasang highlight, bila saya hampir sdh tiba2 pla tu benda mcm bakul plastik melompat pi sana gaung.. temiring juga la sikijap kereta saya bawa sebab takajut, apa lagi sa trus teingat yang sa pernah kena dulu kan saya trus pasang lagu kuat2 sama pasang lampu dalam kereta sampai la di kg… selepas tu sampai sekarang minta maafla klu saya mau drive 1 org lagi balik.. sekarang kalau time sa mau pulang tu beliau saya call tanya siapa kawan saya kan saya bilang 1 org , dorang ketawa saja sbb dorang tau yg saya misti ada kawan baru berani drive balik sana malam2!


Kisah Misteri Jalan Kota Kinabalu-Tambunan Reviewed by admin Ucop on 8:55 PM Rating: 5
All Rights Reserved by Sabahup2date © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.