MH370

Terkini
.

Kisah Misteri Jalan Kota Kinabalu-Tambunan

Kawasan Berhantu Di Jalan KK-Tambunan
MISTERI JALAN DARI KOTA KINABALU KE TAMBUNAN

Ada 3 tempat yang saya paling seram rasa kalau melalui jalan dari Kota Kinabalu pigi Tambunan

1.Selekoh sebelum gunung emas.
2.kawasan lapang ada tower selepas gunung alab.
3.kawasan lapang dekat tandas lama dan bus stop selepas Gunung Alab.


Berlaku 5 tahun dulu dalam sebulan ada 2 kali saya pulang tambunan waktu tengah malam selepas kerja kalau hari esok tu off day saya.. saya alami peristiwa ini semuanya selepas jam 12 tengah malam.. untuk pengetahuan kamu, time saya kena ni saya langsung tak terfikir pasal hantu sampai lah saya di kg saya kasi cerita keluarga saya baru dorang cakap mungkin itu, mungkin ini jadi barula saya tau itu gangguan hantu..dan ini berlaku pada bulan yg berlainan!


Kawasan 1, saya pernah terhidu bau bangkai busuk yg saya pun tak tau dari mana sedangkan cermin kereta saya tertutup semua sampai saya buka tingkap tak tahan tu bau bangkai. Hampir 1KM baru hilang tu bau macam melekat dalam kereta sampai saya ingat ada tikus mungkin pi batapuk dalam kereta saya sampai mati trus busuk.. bila saya cerita sama family saya dorang bilang mungkin ada pi tumpang ko tu durang bilang!


Kawasan Ke-2, ini jalan turun bukit yang tak curam… time saya pakai gear 3 mau turun bukit tiba enjin kereta saya mcm mau mati, jadi saya turun lagi pi gear 2.. pun sama juga mau mati tu enjin jadi sa tukar lagi pi gear 1 baru boleh jalan tu kereta itu pun kual2 jalan.. saya bingung2 time tu sebab takut kalau gearbox saya rusak, habisla keluar duit lagi mau repair kalau gearbox rosak saya bilang dalam hati, ngam2 lagi time tu saya lewat servis kereta mau dekat 1 bulan sudah sebab kekurangan bajet.. bertambah2 la saya risau…


Bila sudah sampai tu jalan ada rata sikit teriak pla ejin kereta, cepat2 la saya tukar pi gear 3 balik dan masa yg sama juga ada wangian bunga dalam kereta (saya guna aircond jadi tingkap semua tertutup) ada juga tu bekas minyak wangi Glade saya besangkut sana aircon tapi sudah 1 bulan habis tak kana beli isi dia sebab mau jimat time tu..


Saya pun heran2 juga la sambil kasi dekat hidung saya sana botol minyak wangi mau cium tu bau kalau datang dari sana tapi susah mau pastikan sebab tu wangian talampau kuat dari semua arah dalam kereta.. oleh sebab saya sendiri pun lupa2 sudah wangi original tu Glade saya pun tak berapa mau pikir la, balik lagi pla saya terfikir tu gearbox saya takut rosak…


Saya perasaan wangian tu ada sepanjang jalan sampaila saya tiba di simpang jalan Kg Toboh yang ada pasar tu, time saya berenti sana simpang jalan kg mau masuk highway tu wangian pun hilang… sampai rumah saya cerita la ni ipar saya yg mekanik kereta kalau manatau tu gearbox saya rosak, dia bilang kalau gearbox rosak langsung tu kereta tak boleh bejalan sebab tak boleh tukar gear, kalau mau mati2 time turun bukit tu macam ada ko angkat yg berat la sampai tu gear 3 sama 2 tak dapat angkat dia bilang tu wangian bunga mungkin wangian tu penumpang malam yang ikut ko dia bilang lagi sampai bediri bulu tengkuk saya sebab takut dia cakap macam tu..


Kawasan ke-3, sudah beberapa bulan selepas kejadian di atas saya ada emergency mau pulang kg, ada perkara mau urus segera, saya mau apply cuti pun tak dapat, mau tak mau saya terpaksa main berani saja la jalan tengah malam lepas kerja pastu esok tengah hari balik kk trus pi kerja lagi.


Saya minum kopi 3 galas time tu supaya x mgantuk tgh jalan.. ada bnyak kereta juga yang mau pi kk belimpas sama saya jadi x juga saya rasa sunyi tu jalan, sampai di kawasan 3 saya nampk ada macam plastik hitam besar melayang2 jatuh pi tgh atas jalan raya dalam jarak 100 meter dari kereta saya ngam2 tesuluh tu lampu kereta saya pasang highlight, bila saya hampir sdh tiba2 pla tu benda mcm bakul plastik melompat pi sana gaung.. temiring juga la sikijap kereta saya bawa sebab takajut, apa lagi sa trus teingat yang sa pernah kena dulu kan saya trus pasang lagu kuat2 sama pasang lampu dalam kereta sampai la di kg… selepas tu sampai sekarang minta maafla klu saya mau drive 1 org lagi balik.. sekarang kalau time sa mau pulang tu beliau saya call tanya siapa kawan saya kan saya bilang 1 org , dorang ketawa saja sbb dorang tau yg saya misti ada kawan baru berani drive balik sana malam2!


Kisah Misteri Jalan Kota Kinabalu-Tambunan Reviewed by admin Ucop on 8:55 PM Rating: 5

50 comments:

  1. Ini cerita saya ni bro.. Awak copy paste sebiji ler..

    ReplyDelete
  2. Ini cerita saya ni bro.. Awak copy paste sebiji ler..

    ReplyDelete
  3. Xda hantu sna tu.. smbrg ja..

    ReplyDelete
  4. sa dlu penah impas tambunan mlm2 juga.jm10.30dari kngau,dkt tengah malam bru smpai tambunan(sa singgah2 lagi bh main game inggres).lepas tu singgah lagi d pekan tambunan minum2 kopi d refflesia,lpas tu jm2 lebih sambung lagi driving p kk sambil2 singgah2 main inggres lgi..smpai di donggongon jm5 pagi,pusing2 lagi cari portal.rehat sikijap lpas tu jm6.30 tu ngam2 kadai ah thong suda buka,mee sup kb laa dii srapan sa..teda baitu hantu2 tu..perasaan kau sja tu bro..jgn tlmpau berimagine nti tu rogon suka kacau..paaaliss...

    ReplyDelete
  5. Sy lgi suka jalan tengah malam sebab kurang kreta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu bro..blh drift lgi guna kreta project sia..hehe

      Delete
  6. Sy lgi suka jalan tengah malam sebab kurang kreta..

    ReplyDelete
  7. btl la ba tu..sepa yg x pcaya tu tarai la drive saturang jln sna..sa pn pena kna tp sa kena dkt air trjun mosolog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pngalaman sy pula..sy ride dr kningau p kk..kwsan limpas sikit gunung alab..sy rasa mcm ada org p tumpang di blkg..sy buat relax ja..trus sy gtau pigang kuat2..sy pn pecut..ambil connering 80kmj..trasa tu aspal d lutut..trus tba2 mcm ada sy dgr 'gila kau' dia blang..tba2 mcm xda sda tu yg p tumpang sy..btl ni..sy tak tmbirang

      Delete
    2. Hahahaha.mcm2 jk.kmi dlu sllu jln kki lg sna 2.tda jga pn.

      Delete
  8. buli tahan juga pengalaman ko kan.. saya perna rosak kereta & paksa kereta saya ngam ngam sana kadai lama gunung emas tu bro. kira2 dlm jam 1AM tersangkut sana. satu malam menunggu kawan bagi bantuan. subuh baru dia sampai..inda da hantu pun..naik buluh roma ka buluh hidung pun inda da. kecuali nyamuk ja waktu tu sa inda tahann..
    moral of the story, bila manusia penakut tak keruan, jangankan di jln tambunan - KK.. pigi tandas dalam rumah sendiri pun selalu nampak hantu dan jerangkung.. itu tuala menyangkut di sidaian pun boleh jadi hantu pocong kadang2., hahaha.. percayalah! jangan ba takut hantu.. lebih baik takut kepada Tuhan. PEACE, salam damai.

    ReplyDelete
  9. Macam sy pernah kena jg ni, sy sama bini sy perasaan time tu... ada kereta berhenti yang area selepas gunung emas...masa tu lebih kurg jam 8-9 malam...kami dr kgau mau balik kk, yg tu kereta (yg berhenti) dr kk mau menuju ke tbn/kgau...kami pun berhenti mau pi tolong kunun,sy pun tidak tau buduh juga sy time tu talampau berani mau turun gara2 mau tahu kenapa durg berhenti...sajuk lagi tu tmpt, sy pi cubuk di cermin kereta tmpt penumpang tapi tiada org...Sy pun palan2 pigi cubuk di tempat driver...sy tengok mcm ada orang tapi tidak bergerak....sy kasi dekat betul mata saya tu cermin kereta sebab sy mahu pasti betul2...punya sy terkejut betul2 ada org....tapi yang sy hairan bukan kepala manusia tapi kepala Zirafah (antara zirafah atau kuda ba tu sebab panjang leher dia sma lagipun galap ba tu tempat), terus sempat lagi tu zirafah cakap sy, dia bilang dia punya kereta habis minyak....terus dia capat2 kasi keluar kaki dia dari cermin kereta (kira kaki la kan sebab zirafah mana ada tangan) dia bagi sy RM50 untuk beli minyak petrol dia bilang...tapi sy bg tahu sy tidak dapat tulung sebab jauh lagi tu stesen minyak...kesian jg sy tu Zirafah...berabis dia minta tulung, tapi sy tidak dpt tulung dia...dlm hati sy, takan sy turun pi kk beli minyak terus hantar lagi di gunung emas...maka time tu ada game Super Sunday "Liverpool vs Man. United" lagi tu...sy takut termiss tengok..last2 tu Zirafah pasrah jg, sy tengok muka dia macam bikin kesian sama macam mau tekatawa jg...last2 dia tiaw sy o, kurg asam betul dia ckap sy apa guna ko turun? bukan ko mau tulung jg dia bilang....tapi yg sy tidak dapat terima dia ludah di muka sy, ada terikut daun2 lagi tu di air lihur dia sama berbau lagi tu...terus sy sama bini sy kasi tinggal saja dia, capat2 kami masuk dalam kereta...time dalam kereta sy kasi tahu bini sy, kenapa lah kita terjumpa tu Zirafah kan bagus kalau terjumpa Tengiling..ada juga RM masuk :)

    Moral of story : Sy belum pernah terjumpa hantu lagi di area gunung emas (palis-palis), tapi kalau Tengiling betul2 saya pernah nampak limpas time sy drive...nasib ada kereta di belakang sy time tu kalau tidak sy Emergency Break sdh tu pigi tangkap tu Tengiling...Jadi kalau kamu mau limpas area Gunung Emas kamu kasi standby karung di kereta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhahahhahaha.. lucu tu cerita ko.. yaa mmng sana mlm2 sy kena antar g balik asrama pn mmng kerap jgk nmpak tenggiling d melimpas. Perna jgk sy suru kwan sy kasi brenti mo tangkap, tpi budu bh dia, nnty ada kita kana2 klu smbrangan mnangkap blg tu.. huhuhu.

      Delete
    2. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha... bingung orang dalam ofis sa ktawa... hahahahahahaha

      Delete
  10. mcm hmpir sma ni pengalaman kita..sy hari tu time bulan 3 taun lalu jln dri kningau pigi kk .sy jalan pun jam 2 atau 3 pgi klau x silap..jdi smpai gunung amas sy berenti skjap sbb mcm pncut tayar..jd sy turun skjap cek tu tayar ok jg la.x juga pancut.lpas tu sy naik balik kreta ,sy buka cermin trus bakar sigup la knun ni utk relaks2 ..lepas tu sy jlan smpai di kk ..sy tidur .ok tu ja

    ReplyDelete
  11. lebih 10 kali sa lalu belum ada lg la kes jumpa hantu d sna.. palis2.. tp klau trun bukit sebab kreta berat tu sa pernah kena tp bukan sebab hantu tp sebab engine sejuk sngat.. sapa pkai kereta kaburator taw la.. sejuk d sna pun boleh tahan la klau mlam lepas hujan lagi... salji sja x trun trun.. d sna x tekan minyak sngat jadi temperature trun smpai bar 2 (LMST) klau idling bar 2 ni engine bgegar2 lg ksejukan klau jlan pun maw mati.. jd tym sa trun tu bukit mang rsa berat wlaupun pkai gear 2.. besa la timing lari.. kuikuikui..

    ReplyDelete
  12. Saya selalu linpas sana malam kambang ja bulu kalau ingat cerita2 kamu ni tapi alhamduillah x pernah kana kacau lah. Yg bikin takut cuma perompak kalau hantu tu boleh lagi sikit.

    ReplyDelete
  13. haa....??? -_- ....betul ka tida ow....kc eya ja la....

    ReplyDelete
  14. sya pun pernah juga oww ngeri......masa tu sya singgah sekejap d gunung emas dengan kabus sangat tebal....x tahan mau buang air kecil jadi sya berhenti dan perlahan-lahan keluar dari kereta....masa tu kira2 jam 3.00 ptg....tu penjaga tandas pun pakai lampu kuning 1 bulb saja kabur-kabur saya nampak dia (mcm tiada orang saja)....tu penjaga toilet cakap banyak orang lagi d dalam tandas tapi saya check d luar x kereta lain selain kereta saya....perlahan-lahan sya masuk dalam toilet sbb tlampau lama suda menahan check2 tiada orang pun d dalam..trus....saya pun x jadi buang air kecil jadi buat mcm biasa la kunun keluar dari toilet....menyapa sekejap tu penjaga tapi tiba-tiba.....OoO................

    ReplyDelete
  15. sya pun pernah juga oww ngeri......masa tu sya singgah sekejap d gunung emas dengan kabus sangat tebal....x tahan mau buang air kecil jadi sya berhenti dan perlahan-lahan keluar dari kereta....masa tu kira2 jam 3.00 ptg....tu penjaga tandas pun pakai lampu kuning 1 bulb saja kabur-kabur saya nampak dia (mcm tiada orang saja)....tu penjaga toilet cakap banyak orang lagi d dalam tandas tapi saya check d luar x kereta lain selain kereta saya....perlahan-lahan sya masuk dalam toilet sbb tlampau lama suda menahan check2 tiada orang pun d dalam..trus....saya pun x jadi buang air kecil jadi buat mcm biasa la kunun keluar dari toilet....menyapa sekejap tu penjaga tapi tiba-tiba.....OoO................

    ReplyDelete
  16. Haaa... kolo crita pun x muat ni kolum rasa nya.. tapi cuba lalu sana pukul 3 atau 4 subuh mcm tu, rasakan sendiri apa yg ku rasa. sana ada tempat tuk siram kreta kan, penjaga nya di sana atas bukit2 sikit pondok dia. cuba cari penjaga dia ada berani. kolo pakai jak air nya tp x bayar silap haribulan kena pula santet nya, pengalaman ni sya lalui tahun 2004 rasa nya umur masa tu baru 17, bapa sya suruh sya cari tu penjaga sebap mau bayar air dia kna guna. sya pun bukan lh berani sngt ada juga penakut nya manusia biasa umur muda lg. bpa sya yg nmpk benda tu ikut di blakang saya waktu pi cari penjaga air tu. tu bpa sya yg nmpk kolo sya jalan Tambunan-ranau waktu yang sma juga lembaga putih plak terbang seakan2 mengejar lori kami.. masa itu aku masih budak TAMU niaga sana sini. mmg bnyk pengalaman mcm ni gerak awal subuh balik lewat malam.. Budak sabah mesti tau apa itu TAMU..

    ReplyDelete
  17. klau saturang naik kreta rusak ngam2 d sna . yg maw tkut mna satu hantu ka penyamun? klau nmpak hantu jga btul2 time tu tkut jga la tpi tdk ilang duit. klau ngam2 rosak ada ngam2 lgi ada perompak. silap2 jln kaki smpai tambunan. sdh la jln kaki itu hantu ikut2 lgi d sbelah adehh��

    ReplyDelete
  18. Bulih tahan juga la serita dia o..tpi klau sy yg kki memburu mlm,bukan hntu yg sy tkut,tp tu ular berbisa sja..klau lopung2 sja poriuk d ruma suda stand by..karung pn sntiasa Ada klau p mmburu mlm kio,nti tjumpa bulukun duit itu gaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan tu sbnrnya sy pun pernah kena...apa yg d atas ckp tu betul.sy pernah lalui...tapi yg pelik ramai kawan2 sy yg selalu lalu tu jalan x pernah pula...tambahan pula setiap tengah mlm.sy rasa yg mengangu tu penghuni di kawasan tu...memang susah utk sy bagi gambaran,yg pernah lalui sja yg phm.cuma sy rasa mcm semua ni karut,tapi sy alaminya sendiri...entah la mau ckp apa....utk lebih meyakinkan,korang turun n duduk di tepi jalan tempat dimana selalu org digangu...confirm ada yg datang menjemput korang.percaya x percaya,tu semua dari kita sja baitu..haha..pastikan jm2 n sorang2...bnyk yg kena smuanya jalan sorang2.try la kaji duduk setengah jam di tepi jalan..haha..

      Delete
    2. hahahahha..tiadalah yg berani tu. Biar yg x percaya,belum masa bah tu.

      Delete
  19. Hahaha apa lah serita korang ne semua

    ReplyDelete
  20. Hahaha apa lah serita korang ne semua

    ReplyDelete
  21. Inda bah ,ini barang kan bila mengacau dia tgk org juga. Mummy sy bnyk xperience dgn benda2 mcm ni.Jadi klu ko rasa ko takut(bg yg penakutlah saja ah mcm sy)ko bawa saja bercakap bilang.Jgn kacau sy kah,sy tolong kasi doa ko kah bilang..ok tu yg penting bilang org tua2,mau main berani saja. Mcm kita ni org kg Tambunan,biasa sdh kan.Tp susah juga mau cerita klu bukan sendiri kena bei kan. Cuma nasihat sia kan,kalau kamu bawa ank2 seboleh-bolehnya jgnlah kamu jln mlm.Plan perjalanan di siang hari bukan di sepetang hari kio. Tats all from me.All the best n good day ahead. Stay safe n blessed.:).

    ReplyDelete
  22. Suka sya baca serita hantu ni....bagi lagi gia serita yang lagi seram kunun...����

    ReplyDelete
  23. Sya pn perna kna sna tu...tpi ni lain ckit pindik yg p kcau sya sna...dkt tu air trjun masolog jga..3 ikur itam2 warna kulit dia..

    ReplyDelete
  24. Duuulu.., tiap2 minggu sya turun naik KK-Tambunan, KK-Keningau, KK-Tenom.., 3kali setiap minggu laitu kan? Pagi p naik, ptg atau malam (kdg2 kalau trlampau penat, tghmlm la sya limpas tu Gunung Mas).. Siok ba di area Gunung Mas, sejuk2 & buli dpt siaran radio CapitalFM sma HitsFM dr London, UK.. Syukurla teda hantu kacau sya.
    Sya sangat2 bersyukur sma Tuhan sbb kasi melindungi sya sepanjang perjalanan berulang-alik KK-Tambunan/ Keningau/ Tenom.
    Time Ribut Hilda (lupa sudah tahun bila tu), sya pun ada tugas p naik sana jg. Waktu mlm sya balik, hujan lebat sepanjang jalan..ada pokok tumbang lagi, kiri kanan.
    Sya ingat lagi, sya turun limpas Gunung Mas, di satu selekoh tu, batu2 besar & lumpur mula turun. Syukur la sya sempat & selamat sampai rumah di Tuaran.
    Bsuknya, sya dengar berita, kawasan selekoh dekat Gunung Mas tu ada runtuh & jalan tdk buli dilalui. Sya btul2 trkejut..& sya bersyukur kpd Tuhan sbb sya terselamat dr runtuhan tersebut.

    ReplyDelete
  25. Tak berapa lagi jalan tu langgang sudah tambah lagi bangunan yg dekat jalan kosong....jadi diaorang mengisi rumah rumah yg kosong yang ada disitu...jangan malam saja jalan kalau siang ok bah tu....

    ReplyDelete
  26. haaa...mcm mana lah ni msu blk 8/12/2106😃😃😃😃

    ReplyDelete
  27. Jln kk tambunan ni mmg mencabar,sbb bnyk mendaki,corner,turun naik bukit yg mcm x sampai2 jln lurus.ini cerita berlaku 1.1.2017..sya dr sipitang jam 4ptg mau pergi penampang.kg babagon.jam 7mlm saya sampai dkt pkn dondonggon penampang.klu ikutkan dr dondonggon ke babagon lbh kurang 15 minit.1st time jln mlm.bru 3x ke babagon itu pun jln siang.mula2 sya on kn goggle..tp smpi dondonggon sya off.konon2 terer la..sya pun follow kereta kt dpn yg tk berapa laju sbb jln mendaki dn corner.jln pula gelap..so sya ikut saja rentak van d dpn..Pendek cerita..sya tgk kereta kt blkg satu persatu berhenti.mungkin sdh smpi rmh masing2.sya tgk jam kereta 7.20mlm.bingung sbbknpa x sampai2 lg dn jn pun semakin mendaki tinggi.van di dpn pun sukar mendaki.sya terus follow.dlm klam kabut sya on kn goggle map.pening juga goggle map yg x berkesan kt pergunungan.dr goggle map kawasan babagon blum sampai lg sbb tanda biru kt goggle map berjln seperti biasa.yg pelik x da rmh kg lg.van yg d dpn pun dh masuk kawasan rmhnya kot.tinggal la sya saja tgh drive sorg.dlm kebinggungan sya pun berhenti d tepi jln..yg ada rmh sebuah yg x tau ada org x.sbb ada ampu samar2 saja.pukul 7.45mlm.kawasan hutan.mau check betul2 goggle map .kenapa x jmpa kg lg.d pikiran mungkin kg tu di atas lg atau terlajak sudah.tp goggle map x dpt trace lokasi yg sya mau.sya pun beranikn diri belok dkt rmh tu.blum smpt masuk terus koyok kt rmh tu kluar dlm 5 ekor meyalak.ni sdh teruk sbb tgh jln hutab nti org pikir bukan2.,so sya un terus drive naik ke atas lg.lbh kurang 5min.terus buat u turn sbb x afa rmh melainkn hutan.otak pun pikir klu kereta rosak.aduh.ada perompak.hantu..apa lg lps u-turn terus aku lajukn kereta takuttersuluh bnda yg bukan2.pikiran aku nk tanya org kg.jln punya jln..aku nmpk ada beberapa irg dkt bwh rmh tgh minum2.just aku tanya buka pintu sikit.mana kg babagon.diorg tunjuk..jauh lg dkt bwh.lalu..ada seorg org kgni nk ajak minum..bahasa kg..aku pun dh takut..terus aku tutup pintu kereta pecut cari lokasi kg babagon.smpi kt sk moyog..aku berhenti tanya lg kt security sk moyog.katanya..babagon..jmpa 3 jmbtan sungai.aku on kn goggle map.syukur..goggle map dpt fungsi kt kg moyog.senang aku setkn lokasi babagon..Smpi kt rmh jam 8.30mlm syukur slmt.wlpun kaki aku mengigil sbb jmpa irg mabuk. aku ceritakn masalah aku kt my bro.lps tu aku check smula goggle map tgk mna kawasan aku ter berhenti.skali check aku hampir sampai ke gunung emas.pendek kata.mlm tu aku nasib baik x jmpa hantu sblm tu kwn aku takutkn aku dlm wtsapnya."jgn ko jmpa bju putih tgh jln"aku pun jwp.dgn x cen.nanti aku tumpangkan ku jmpa buat teman.hehe.maksudnya..time aku memandu tu mata aku ikut van di depan aku aku tu hanya hayalan bagi aku sesat smpi ke pergunungan.syukur aku cpt tersedar dr sesat terus. sbb minyak kereta ngam2 boleh patah balik ke bebagon.taubat x nak ikut jln ni time mlm.pengalaman tahun baru 2017.

    ReplyDelete
  28. Ok mo kongsi sikit tentang cerita2 hantu d jalan tambunan kk...mo cakap xda 2 mmg penipu la kn..hutan tebal bah mo kana limpas sana 2 hahaha..mula2 posting d sabah mmg susah sikit mo cari ruma sewa d area putatan.. Jdi terpaksa la sy berulang alik tambunan kk setiap hari kecuali bos bagi off day...kena pula overtime sampai lewat mlm dan kena turun kerja jam 6 pagi terpaksa la jalan subuh2 pagi.. Pengalaman sy ialah pigi kk jam 3 pagi..bila sampai d tandas lama sana..skrg depan sikit dia tengah upgred jalan baru..sana depan mata sy nampak seorang ibu dan anak kira2 dalam 3 tahun la..sy nampak benda 2 jalan d siring jalan betul2 depan tandas 2..tpi yg pelik dia sy x rasa takut pun..x terfikir pun masa 2 ada hantu ka apa ka.. Mmg kosong sja fikiran..sampai d restoran gunung alab bru otak sy berfikir ada ka org tua jalan dgn anak jam 3 mcm ni... Suda lah sejuk mcm d koria...jdi sy pn pujuk fikiran yg org bah 2 bkn hantu sy fikir..jdi sy pn x ambil kesah sangat dgn apa yg berlaku..selapas 2 tiap2 hari sy lalu dan minta2 jumpa lagi benda 2 tpi x pernah suda..minta2 klu jumpa lagi bulih singah tanya apa keluar no ikur daaaa... Haahahah... Tpi d sana 2 mmg ada org cakap..dan bkn satu dua org yg cakap tpi mreka2 yg selalu menggunakan jalan 2. Ok bay

    ReplyDelete
  29. Sy Naik motor dari KK balik nabawan jam 3 pagi limpas sana pun tiada juga tu.kadang sy singgah kencing di tandas gunung mas lagi.Sya kasi selang seli ikut kimanis.. Sebulan 3 kali pergi balik.kalau pigi nabawan ikut gunung mas,balik ikut kimanis..Biasa Sya jalan 2-3pagi(subuh)..Sampai Kk terus kerja sja

    ReplyDelete
  30. jgn kamurang main2 oo.. sa sama kawan sa jalan limpas sana malam balik Kg.pahu tambunan.. buar nda tengah malam atau saturang.. mmg ada kreta limpas2 juga.. tp yg piliknyaa 1st kreta p highlight kami, kali bilang ada pulis sana dapan, tp stakat ni nda perna buat roadblock lagi sana tu.. pastu beberapa mnit kmudian, ada lagi kreta limpas dia p highlight lagi kmi.. teda papa juga la.. sampai kampung, gathering la sma kazen2 siuk bah klau malam d kg, sajukkk.. skali kmi crita2 ja pjlnan kmi tdi trus saturang kazen sa ckp.. naa dia highlight kasirau ada org duduk mnumpang d blakang kamu itu.. naaa etaaa, meremang buli utak ku trus..

    ReplyDelete
  31. Nda heran on klu kwsn sna. Hutan baitu.klu crta pasal kreta berat2 naik bukit tu prkra besa bg sya. Tp klu ko alert, dia nda barani dtg jg. Tp klu dia dtg jg, ko ckp ja kc marah skit sma dia, sah dia lari tu. Sb dia takut kpd org yg berani..hehe

    ReplyDelete
  32. adedahh...siuk neh begea baca crita kmurang....ada ini ada itu...smbil kupi2 lgi sa mmbaca ��

    ReplyDelete
  33. Nak shre juga pngalaman jalan. Kk ke ranau pula. 4 km nak sampai ke bunduh tuhan sana. Dlm jam 3am. Gtu lah. Dlm oerjalanan tuh sy dngr tu bunyi motor. Sngat kuat. Mcm motor lumba. Tuh. Tp heran tdk pndai smpai. Makin lama makin kecil bunyi dia. 1km dri bunduh tuhan. Bunyi pun hilang. Tp sy npk sudah benda tu dri depan kereta sy limpas. Tu kepala saja tiada badan.rambut kremos2. Ehss rambut tu smua mcm kena karan la waktu tu. Terus tekan saja. Mnyk tuh sambil salawat .sampai kundasang.paking.mcm tdk percayalg. Frst la npk tu hantu balan2 org pngil. Tu saja. Tq hehe.

    ReplyDelete
  34. Pernah singgah di kadai gunung amas minum kopi..jam 8mlm..moi kopi law satu..sekejap ya dia bilang..tanpa menoleh..tunggu2 tiba2 ada cewek duduk sebelah..Gigi sama kuku dia panjang entah brapa lama sudah tidak potong..ram but dia mcm wire mesh betagar..sy lari ketakutan lalu buka bonet kreta belakang Dan mncapai gergaji besi..lalu sy kembali jumpa cewek tu potong Gigi dia..sambil dia meraung kesakitan..hie..hi..hee..sy pn masuk balik kreta cepat2 rupa2nya sy mimpi tidur di tepi jalan..lalu sy teruskan perjalanan..sampai di KK sy ceritakan dgn keluarga..tapi dorang tidak percaya pasal cerita sy tidak Lucu..hahaha

    ReplyDelete
  35. Sa limpas d gunung emas hari tuu.. First time nih.. Jalan punya jalan, sampai di satu tempat. Nampak cool, berangin dan kabus2. Terus menyinggah la konon.. Pastu sambung jalan laa.. Smpai tambunan.. Oyeah..

    ReplyDelete
  36. (Viral). Terbukti. Duduk Diam Dapat Duit. Peluang Pelaburan International Platform. Modal RM 4,600 Potensi Pendapatan RM 600,000

    Profit Investment USD 1,000,000 Dalam 6 Bulan. WhatsApp utk Bukti. 


    Assalamualaikum, 

    Channel dicipta untuk sesiapa yang berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) walaubagaimanapapun withdrawal boleh dilakukan pada bila2 masa. 

    Mengapa saya sarankan Minima 3 tahun? 

    Mari lihat potensi investment anda.... 

    >> Investment at joining USD1,000 .... 
    >> Investment grow by 2 times within 6 months (USD 2,000) 
    >> Investment grow by 4.65 times within 12 months (USD 4,650) 
    >> Investment grow by 10.76 times within 18 months (USD 10,760) 
    >> Investment grow by 24.89 times within 24 months (USD 24,890) 
    >> Investment grow by 57.57 times within 30 months (USD 57,570) 
    >> Investment grow by 153.15 times within 36 months (USD 153,150) 

    Bayangkan....USD1000 pada bulan permulaan menjadi USD 1000 x 153.15 pada bulan 36 = USD153,150 = RM658,545 

    Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
    Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

    Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

    Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

    Feb 2014 : 21.35% 
    Mar 2014 : 18.47% 
    Apr 2014 : 18.18% 
    Mei 2014 : 20.01% 
    Jun 2014 : 16.38% 
    Jul 2014 : 21.35% 
    Aug 2014 : 19.31% 
    Sept 2014 : 18.78% 
    Okt 2014 : 21.19% 
    Nov 2014 : 30.00% 
    Dec 2014 : 25.13% 

    Jan 2015 : 22.98% 
    Feb 2015 : 23.53% 
    Mar 2015 : 31.13% 
    Apr 2015 : 29.94% 
    Mei 2015 : 27.27% 
    Jun 2015 : 22.53% 
    Jul 2015 : 26.12% 
    Aug 2015 : 19.83% 
    Sept 2015 : 24.80% 
    Okt 2015 : 19.79% 
    Nov 2015 : 19.79% 
    Dec 2015 : 14.50% 

    Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

    Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

    Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 


    Unjuran Keuntungan Modal RM 4,600 = USD 1000 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ======================================================= 

    Bulan 0 = RM 4,600.00 
    Bulan 1 = RM 5,290.00 
    Bulan 2 = RM 6,083.50 
    Bulan 3 = RM 6,996.00 
    Bulan 4 = RM 8,045.40 



    Bulan 12 = RM 24,611.20 
    BULAN 13 = RM 28,302.80 
    Bulan 14 = RM 32,548.20 
    Bulan 24 : RM 131,675.80 
    Bulan 25 : RM 151,427.20 




    ==================== 
    Bulan 36 : RM 612,607.40 

    ==================== 

    Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Prodesional ini:- 

    Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan mebawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

    Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 

    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH)
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 

    DAFTAR PERCUMA

    IGOFX KL 
    http://igofx.com/?code=357423
     

    Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) untuk profit 15% ke 25% Sebulan

    ReplyDelete
  37. Besah hantu...minum beer sket sambil driving bru drang takut....hon2 skit...mmg bnyak tu sana jalan tapi mcm kawan udah bha.....Sy hari2 ikut tu jalan p kerja...kalau habis kerja jam 12am pun ok juga bha kdang langsung teda Kreta jumpa....tu jalan besanya yang makin hari ikut makin dia kasi nampak dunia halus haha...kalau jarang2 ikut tu jalan besalah...kalau hari2 lagi hebat....yg menumpang tu memang ada tapi layan saja sebab dia pandai turun juga sendiri

    ReplyDelete

All Rights Reserved by Sabahup2date © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.