MH370

Terkini
.

Sekitar Majlis Penghormatan Terakhir Mendiang PB Apolos Jeremes

Kickbola.net
Perginya Seorang Pahlawan. Jasa dan pengorbanan mendiang PB Apolos Jeremes sentiasa dalam hati setiap lapisan masyarakat. Mendiang meninggalkan seorang balu yang hamil 5 bulan. Jenazahnya dikebumikan di Kg. Simpang, Entilibon, Telupid. Takziah. Kredit Foto :- Korporat Ibupejabat Bomba Putrajaya
Sekitar Majlis Penghormatan Terakhir Mendiang PB Apolos Jeremes

Perginya Seorang Pahlawan. Jasa dan pengorbanan mendiang PB Apolos Jeremes sentiasa dalam hati setiap lapisan masyarakat. Mendiang meninggalkan seorang balu yang hamil 5 bulan. Jenazahnya dikebumikan di Kg. Simpang, Entilibon, Telupid. Takziah.

Penghormatan terakhir dari pegawai dan anggota BBP Sandakan kepada mendiang.Rakan seperjuangan turut merasa sedih atas pemergian mendiang.

bagi meringankan beban isteri anggota bomba yg terkorban dalam kejadian terkena renjatan elektrik semasa operasi pemadaman api belukar di sandakan.

Sekiranya sahabat-sahabat ingin memberikan sedikit sumbangan bolehlah memberikan sumbangan ke no akaun isteri mendiang Apolos Jeremos nama isteri mendiang :

Laurinjah binti Seimin no. akaun : 12995-29-00005716-5 

Bank : BSN. semoga sumbangan tuan-tuan dapat meringankan beban keluarga mendiang terutama isteri mendiang yg sedang mengandung 5 bulan. tolong viralkan. tq


Kickbola.net Dukacita dimaklumkan bahawa PB APOLOS JERIMUS yg bertugas di BBP Sandakan telah meninggal dunia. Beliau telah tidak sedarkan diri akibat terkena renjatan eletrik semasa operasi pemadaman api belukar di batu 7 taman kenari sandakan disahkan meninggal oleh pihak hospital. Mendiang berumur 25 tahun, telah berkahwin dan isteri mengandung 5 bulan. Mendiang adalah anak bongsu kpd tiga beradik dari kg. Simpang Entilibon Telupid. Berkhidmat dalam Jabatan selama 4 tahun. Salam Takziah..
Anggota Bomba dan Penyelamat Sandakan terkorban akibat pendawaian haram PATI

TAKZIAH. Anggota Bomba Mendiang Apolos Jeremos, 25 daripada BBP Sandakan telah meninggal dunia di Hospital Duchess Of Kent, Sandakan. Mendiang terkena renjetan elektrik dari sambungan pendawaian haram semasa ops memadam api belukar di Sandakan. Mendiang turut terlibat dengan tugasan Ops Mencari & Menyelamat ketika kejadian gempa bumi di Gunung Kinabalu.

Seorang anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Sandakan bernama APOLOS JEREMOS, telah terkena renjatan elektrik yang dipercayai dari pendawaian haram semasa operasi memadam kebakaran belukar/hutan di Taman kenari batu 7 Sandakan.


Anggota Bomba, mendiang Apolos Jeremos yang meninggal dunia terkena renjatan elektrik ketika menjalankan tugas di Sandakan juga merupakan anggota Bomba yang terlibat dalam Operasi SAR Gempa Bumi di Gunung Kinabalu baru-baru ini. Terima kasih atas jasa yang diberikan. #Salute"Perginya Salah Seorang Dari Kami ( Duduk Di Barisan Hadapan Memakai Helmet Merah)" - Azlan Talin Tuzan

Mendiang Disahkan meninggal dunia di hospital Sandakan.

Isteri dan keluarga beliau telah dimaklumkan.

Operasi pemadaman ini bermula dari jam 3 petang dan sehingga sekarang (jam 6.00ptg) belum dipadamkan.

Siasatan awal mendapati wayar elektrik adalah penyambungan haram dari sebuah rumah pam ke rumah setinggan.

Menurut Dato' Abdul Rahman Dahlan selaku menteri yang bertanggungjawab, Beliau merasa kecewa dan kesal kerana angkara perbuatan salah orang lain telah menyebabkan anggota Bomba-nya terkorban.


Beliau juga menambah "Kita kena belajar dari insiden yang menyayat hati ini.''.

Janganlah buat pendawaian haram.

Kesian orang lain yang berhati mulia, menerima kesan atas 'kesilapan' kita...

Semoga keluarga PB ini tabah menerima dugaan.

Harap-harap pihak berwajib segerakan bantuan kebajikan kepada mereka.


Sekitar Majlis Penghormatan Terakhir Mendiang PB Apolos Jeremes Reviewed by admin Ucop on 1:52 AM Rating: 5
All Rights Reserved by Sabahup2date © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.