MH370

Terkini

Guru Ini Cerita Kisah Sebenar Punca Pergaduhan Viral Video Pelajar Dibelasah Teruk


Macam tak logik jugak tiba-tiba nak pukul orang ni kan, mesti ada sebab. Apa-apa pun masing-masing ada salah sendiri. Moga tak berulang lagi kes mcm ni. Harap dijadikan pengajaran. Sumber : Syierra_97
Viral Video Pelajar Dibelasah Teruk, Guru Ini Cerita Kisah Sebenar Punca Pergaduhan

Viral di media sosial video pergaduhan dua murid yang disahkan berlaku di sebuah sekolah di Sabah.

Video terbabit menimbulkan pelbagai reaksi daripada netizen yang geram dengan perilaku murid yang membelasah rakannya itu. Namun semalam Ketua Polis Daerah Penampang, Deputi Superitendan Rosley mengesahkan pergaduhan tercetus apabila mangsa mengusik mengenai arwah bapa pembuli. Laporan sudah diterima dan masih dalam siasatan.

Seorang guru yang mengajar berdekatan sekolah berlakunya kes ini berkongsi cerita sebenar yang mereka tahu.

Apa sebenarnya berlaku

Baru kehilangan ayah


Menurut guru ini, murid terbabit merupakan ketua pengawas dan baru sahaja kehilangan ayahnya. Pergaduhan berlaku apabila mangsa kerap kali mengejek tentang ayahnya yang telah tiada.

Guru terbabit bagaimanapun tidak bersetuju dengan tindakan ganas yang dilakukan namun penting untuk masyarakat mendengar kisah sebenar dari kedua-kedua pihak. Peranan ibu bapa juga penting dalam mendidik anak-anak agar berkelakuan baik.


Cikgu tersebut juga dimaklumkan bahawa murid yang memukul rakannya itu seorang yang baik.

Kes pun sedang disiasat. Yang salah tetap salah, harap kes ini boleh dijadikan pengajaran buat murid-murid lain dan ibu bapa.


Guru Ini Cerita Kisah Sebenar Punca Pergaduhan Viral Video Pelajar Dibelasah Teruk Reviewed by admin Ucop on 2:37 AM Rating: 5
All Rights Reserved by Sabahup2date © 2008 - 2019
Powered By Blogger, Designed by Beritaup2date

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.