MH370

Terkini

Gadis anak pengutip sampah juara pertandingan Ratu cantik!


Kickbola.net
Aming ketika ditemui wartawan berkata, adalah di luar jangkaannya memenangi pertandingan ratu cantik itu kerana dia tidak menyangka seorang gadis yang berasal dari keluarga miskin juga boleh diberi peluang sebegitu.
Anak Pengutip Sampah Juara Ratu Cantik

Seorang gadis dinobatkan sebagai Ratu Cantik Thailand walaupun baru sahaja berusia 17 tahun. Mint, merupakan anak seorang tukang sapu dan tanpa segan silu melutut tanda hormat kepada ibunya walapun ditempat sampah.

BANGKOK: Seorang gadis berasal dari keluarga miskin mencuri tumpuan ramai dan pengguna media sosial apabila memenangi pertandingan ratu cantik di sini, baru-baru ini.

Memetik laporan Guang Ming Daily, gadis yang dikenali sebagai Aming itu berasal dari keluarga miskin di mana ibunya bekerja sebagai pengutip sampah untuk menyara kos kehidupan seharian.

Aming dilaporkan tidak dapat meneruskan pelajarannya selepas tamat pengajian sekolah menengah kerana keluarganya tidak mampu menampung kos pembelajarannya ke peringkat lebih tinggi.

Untuk mencari duit sampingan meneruskan pelajaran, Aming terpaksa menghabiskan masa dengan membantu ibunya mengutip sampah dan barangan terpakai untuk dijual.

Aming ketika ditemui wartawan berkata, adalah di luar jangkaannya memenangi pertandingan ratu cantik itu kerana dia tidak sangka seorang gadis yang berasal dari keluarga miskin juga boleh diberi peluang sebegitu.

Yang menariknya, Aming menyatakan dia tidak pernah berasa malu dengan latar belakang keluarganya kerana pencapaiannya hari ini adalah daripada ketabahan ibunya menyara kehidupan harian.

Kemenangan Aming dalam pertandingan ratu cantik menarik perhatian rata-rata pengguna media sosial yang meluahkan perasaan terharu dengan ketabahan Aming dalam menempuhi dugaan hidup bersama dengan keluarganya yang miskin.

Dalam masa kurang dari 3 jam berita tersebut tersebar di media sosial, menerima lebih daripada 14,000 'like' dan dikongsi kira-kira 2,700 kali.

Gadis anak pengutip sampah juara pertandingan Ratu cantik! Reviewed by admin Ucop on 8:05 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sabahup2date © 2008 - 2019
Powered By Blogger, Designed by Beritaup2date

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.