MH370

Terkini

Gempar! Penduduk Kg Rampai Sikuati Kudat temui lubang misteri


Lubang X-files di Kg Rampai Sikuati Kudat
Lubang apa tu?

PENDUDUK Kampung Rampai, Sikuati, Kudat, gempar apabila menemui lubang misteri di atas jalan yang didakwa berlaku selepas kejadian aneh cahaya terang menjunam dari langit, semalam.

Saksi kejadian John Ukong, 47, mendakwa melihat cahaya putih di udara kira-kira 2 pagi sebelum cahaya berkenaan condong ke bawah namun tidak mengesyaki apa-apa.


Bagaimanapun, keesokan harinya, penduduk yang melalui jalan berkenaan terkejut apabila menemui lubang berkenaan sebelum terus memaklumkan kepada polis.


Ketua Polis Daerah Kudat, Superintendan Douglas Nyeging Taong berkata, sebaik menerima laporan, beliau bersama enam anggotanya melawat tempat kejadian untuk menjalankan siasatan.


Katanya, pemeriksaan mendapati terdapat satu lubang dengan kedalaman kira-kira 3.6 meter terbentuk di atas jalan kampung berkenaan.


"Polis akan merujuk perkara itu kepada pihak Jabatan Kerja Raya (JKR) Kudat dan Jabatan Tanah dan Galian, Kudat untuk tindakan selanjutnya.


"Semasa saksi melihat cahaya putih itu di ruang udara, saksi mendakwa tidak kedengaran apa-apa bunyi letupan atau petir dan keadaan cuaca juga baik," katanya ketika dihubungi, hari ini.


Menurutnya, keadaan lubang yang terbentuk seperti di gerudi namun permukaan jalan sekitar lubang berkenaan tidak mempunyai sebarang kesan tanah bertaburan.

Gempar! Penduduk Kg Rampai Sikuati Kudat temui lubang misteri Reviewed by admin Ucop on 8:52 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sabahup2date © 2008 - 2019
Powered By Blogger, Designed by Beritaup2date

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.